Fælleslisten i Hillerød

...de røde i det grønne

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen
Forside Nyheder Dyr kloak løsning

Dyr kloak løsning

Email Udskriv PDF

Hillerød kommune indfører den dyreste og dårligste løsning på kloakproblemerne.
Fagfolkene er ikke i tvivl om at separatkloakering er den bedste og billigste ordning – men en gruppe borgere har formået at presse politikkerne i SF- radikale og socialdemokratiet til at vende på en tallerken og stoppe de planer vi har arbejdet med i 6-7 år.
Kloakker er et indviklet fagområde, og man kan ikke fortænke folk i at det er svært at overskue hvilken løsning der er den bedste.
Men man kan kræve af de valgte politikere at de sætter sig ind i tingene og gør det som er mest forsvarligt for helheden.
Venstre, DF og LA  var også for oplægget til spildevandsplan indtil de opdagede at der var stemmer i at støtte dem som ikke vil betale deres del.

Det kan jo godt gå at oppositionen er imod nødvendige løsninger, også når de godt ved at det er det rigtige – så vedtager flertallet det rigtige alligevel, problemet løses og oppositionen kan brokke sig alligevel.
Værre bliver det når de som er gået til valg på en ansvarlig miljøpolitik så pludselig springer fra. Det betyder oversvømmelser med spildevand i søer og åer, i kældre og på f.eks boldbaner og legepladser.
Det er ikke nogen sejr for demokratiet at en mindretalsgruppe får ret på flertallets bekostning. Demokrati er når man kan stole på politikkerne – at de gør det de har lovet også i modvind.

I stedet for at separere vil man nu lægge rør som er så store at de kan klare regnvandet også ved større regnskyl. Men ved endnu større regnskyl løber de over – ikke med rent regnvand men med opblandet spildevand med bakterier og hvad der ellers er i.
Denne løsning er cirka dobbelt så dyr. Det skal betales af alle borgere i byen med en stigning på ca 5 kr.  stigende til ca 10 kr pr kubikmeter spildevand. Gennemsnitsforbruget er 120 kubikmeter, altså 600 kr stigende til 1200 kr  om året pr husstand. Knapt halvdelen af husstandene har allerede betalt for separatkloak, og det skal nybyggerier også , så det er rigtig mange som skal betale 2 gange.

I Fælleslisten står vi ved vores miljøpolitik og vi prøver ikke at bilde folk ind at klimaforandringerne bliver gratis. Husk at vi låner verden af vores børn.

Tue Tortzen