Fælleslisten i Hillerød

...de røde i det grønne

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen
Forside Nyheder Skandale i rengøringsbranchen

Skandale i rengøringsbranchen

Email Udskriv PDF

Endnu en skandale er under optrævling i rengøringsbranchen.
3F´s fagblad og politikken skrev 1 oktober at ejeren af firmaet Serviceconsult, Finn Buch Petersen er meldt til politiet i en sag om bestikkelse.
Firmaet har i slutningen af 2011 modtaget 225.000 kr fra Forenede Service.
I alt er der modtaget 800.000 kr fra Forenede Service. Desværre er bilagene bortkommet efter at den nye direktør som skulle rydde op i Forenede havde interesseret sig for dem. Det er denne direktør som har politianmeldt Finn Buch Petersen
Finn Buch Petersen   har arbejdet for en række kommuner, bl.a. Allerød og Hillerød med privatisering  af den kommunale rengøring.
I 2012 – 14 betalte Hillerød kommune Finn Buch Petersen 948.146 kr for ”!hjælpen” – som bestod i at Forenede Service fik arbejdet i Hillerød Kommune.
Fælleslisten advarede mod at samarbejde med Finn Buch Petersen på grund af erfaringerne fra Køge Kommune hvor der også var store problemer – i det tilfælde med ISS rengøring.
Desværre var byrådets flertal så opsat på at privatiser og spare penge at de indlod sig på samarbejdet.
Det viste sig at Fælleslisten havde mere ret end vi selv brød os om – der blev afsløret misbrug af illegale udlændinge, snyd med ekstraregninger og dårlig rengøring i en grad så Forenede service – med stor forsinkelse – blev sat fra bestillingen.
Det næste firma – Rengøring.com gik fallit efter et års tid.
Nu vil Politiets efterforskning forhåbentlig vise om der er betalt penge fra ”forenede” til Finn Buch Petersen i forbindelse med kontrakterne i Hillerød.
Men uanset hvor meget der bliver afsløret må det være tydeligt for enhver at den private rengøringsbranche med tilhørende konsulenter er blevet så betændt at det eneste forsvarlige er at beholde rengøringen på kommunale hænder.
Den kommunale rengøring snyder hverken kommunen eller de ansatte, går ikke fallit og der er et arbejdsmiljø som gør at folk kan holde til arbejdet.
Fælleslisten foreslår igen at droppe udbuddet af den sidste halvdel af Hillerød`s rengøring.

 

 

Tue Tortzen